marți, 8 iunie 2010

Reteta Pizza Diavolo

http://www.livrare-pizza.net
Pizza Diavolo este o pizza cu mozzarella, cârnăciori picanţi, ardei iute roşu, oregano.

Ingrediente: ardei iute, cârnaţi, lapte, mozzarella, oregano.

Ingrediente:
umplutura:
•sos roşii pentru pizza
•mozzarella
•cârnăciori picanţi
•ardei iute roşu
•oregano
aluat pufos:
•300 g făină
•30 g unt
•150 ml lapte călduţ
•25 g drojdie
•½ linguriţă sare
•½ linguriţă zahăr
aluat subţire, crocant:
•200 g făină
•125 ml apă caldă
•1 lingură ulei măsline
•20g drojdie
•1/3 linguriţă sare
•1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
aluat pufos:
1.Se freacă drojdia cu zahărul, se adaugă 100 ml lapte călduţ, 120 g făină, se amestecă şi se lasă 15 minute la loc cald să crească, acoperit cu un prosop curat;
2.Se adaugă apoi restul de lapte, oul, untul topit, făina şi se frământă 5 minute;
3.Se lasă să crească până îşi dublează volumul, într-un lighenaş presărat cu făină şi acoperit cu un prosop curat;
4.Se ia din lighenaş, se pune pe masa presărată cu făină, se frământă un pic pentru a nu avea bule mari de aer şi se întinde cu sucitorul într-un strat de 5–7 mm grosime, care se aşeaza în tava de pizza, unsă în prealabil cu unt;
5.Pizza cu aluat pufos se coace mai lent, o vom ţine mai mult timp în cuptor, dar este mai uşor de preparat în cuptorul aragazului.
aluat crocant:
1.Se întinde făina pe masa de lucru, se face o adâncitură în mijlocul grămezii de făină;
2.În această adâncitură se freacă drojdia cu zahărul; se lasă 5 minute să înceapă să fermenteze, se adaugă apa călduţă şi uleiul;
3.Cu o furculiţă se înglobează treptat făina de pe margine, cu mişcări în spirală. Când devine suficient de gros aluatul, se înglobează restul de făină, amestecând şi frământând cu mâinile;
4.Se frământă 5 minute, se lasă apoi aluatul de pizza la crescut, într-un lighenaş presărat cu făină şi acoperit cu un prosop, până cand îşi dublează volumul;
5.Se ia din lighenaş şi se frământă 1–2 minute pentru a nu avea bule mari de aer în cocă, se întinde cu sucitorul pe masa presărată cu făină, într-un strat de 2–4 mm grosime;
6.Se unge tava cu ulei de măsline şi se pune blatul de pizza în ea;
7.Aluatul subţire pentru pizza se coace mai repede dar în acelaşi timp necesită precauţii speciale pentru a ieşi bine, fiind de regulă folosit în cuptoare speciale pentru pizza. Poate fi preparat şi în casă dacă punem sub tava de pizza o placă groasă de piatra, care să se încingă în cuptor 1 oră înainte de a pune pizza pe ea.
Pizza Diavolo:
1.Se unge blatul de pizza cu sos de rosii;
2.Se presară mozzarella, cârnăciori picanţi tăiaţi rondele, fâşii de ardei iute curăţat de sâmburi şi oregano;
3.Se dă la cuptor 10–35 minute, în funcţie de blatul folosit şi de tipul cuptorului.
Ingrediente: ardei iute, cârnaţi, lapte, mozzarella, oregano.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu